Агресията, като част от ежедневието ни

Агресията, като част от ежедневието ни

Няма нещо, което да ненавиждам повече от агресивно поведение. Това е нещото, което наистина мога да кажа, че мразя. За съжаления тя намира място все повече и повече в нашето ежедневие. От малки и големи, от възрастни хора дори. Кое е е нещото, което ни прави да сме толкова зли и лоши хора?

Наистина не мога да разбера, кое кара хората да се държат толкова абсурдно. Всеки ден по медиите се гърми за побой над дете, мъж, жена. Какво провокира хората толкова много, че да пригябнат към нещо толкова примитивно и меко казано просташко? Още от детските градини се започва тормоз над беззащитни, малки създания, които не знам какво трябва да са ти причнили, че да прибегнеш до физическо насилие над тези деца. После идва момента в училище, тийнейджъри си причиняват тежки телесни повреди, в много от случаите с фатален край, какво толкова делят тези деца, че да се стига до там, че да се избиват. Караш си колата и някой слиза и решава да раздава правосъдие, заради засечен път или отнето прдимство. Та кой не е правил грешки на пътя? Знаете ли на човека отсреща какво му е? Дали не бърза за болницата да види някой пострадал близък, или има проблеми вкъщи, или на работното място и просто не е бил достатъчно концентриран, но на Бай Ганьо, първото, което му идва на ум е да раздава юмруци. Възмутен съм от поведението на възрастни жени, които започват пререкания, само защото чакат на опашка. Изключително съм отвратен от нещо, което ми се случи преди няколко дни. Служебно имах работа в банка, изчаках си най-чинно реда, не съм мрънкал, даже си платих за паркинк, няма проблем. Започнах да си върша работата, имах да направя няколко операции, който ми отнеха точно 10 минути, зад мен обаче имаше една сърдита леличка, колкото майка ми, която започна да се кара с мен, защото съм извършвал някаква дълга операция в банката и съм я бавел. Е, кажете ми това нормално ли е? Все пак аз не съм отшъл да си губя времето. На следващия ден сагата продължи, но в друг клон на същата банка и една госпожа отново започна да се кара с мен, защото съм си вкарвал и изкарвал дебитнат карта в банкомата 3 пъти. Ами аз съм шокиран от поведението на тези върастни госпожи, които би трябвало да възпитават и дават пример на нас по-младите. И как по-точно да стане това? Във влака ще те пребият за 2 лева. В автобуса ти чупят черепа за 1 лев, а глутница “домашни кучета” те разкъсват. Какво се случва с нашата нация и нашата държава?

Темата ми днес е леко тъжна и негативна, но не всичко в живота е цветя и рози, а аз наистина съм възмутен и разочарован. Не е нормално да живеем в това общество. Хора, успокойте се малко. Нека съградим един мирен и хармоничен Свят за нашите деца.

Comments are closed.