Саможертвата на героите

Саможертвата на героите

България е държава с богата история и култура. Няма човек, който да не знае за саможертвата на Васил Левски, на Христо Ботев. Във вековната ни история има безброй мъже и жени, които безкористно жертват живота си в името на народа и свободата на България.

В наши дни героите са не по-малко, просто техните дела не са вписани в учебниците и може би много хора няма и да си спомнят за тях. Но ги има. Искам да ви припомня за един герой на нашето време. Това е Димитър Костадинов. Сигурно името му не ви говори нищо. Но всъщност този чвек, малко известен на обществото пожертва живота си в името на това да спаси други човешки души. Преди повече от половин година на АМ ” Струма” , поради лошата видимост и тежките метеорологични условия настъпва тежка верижна катастрофа. Моят герой- Димитър, въпреки лошата видимост, излиза от автомобила си и изкача на пътното платно, ръкомахайки, за да сигнализира на останалите шофьори за инцидента, за да няма повече жертви. Рискувайки, без да се замисля за своето собствено здраве и живот, бива пометен от тир. Трагична смърт на един достоен българин, който показва, че не всички са егоисти, а има от малкото останали смели, силни хора, за съжаление вече с един по-малко. Както при всеки героичен подвиг, признанието, което получават героите е посмъртно. Изгубихме един достоен човек, но той ще остане завинаги в паметта ни, като героят, който спаси много човешки животи.

Нека бъдем по-внимателни по пътищата, защото си отиват добри хора. Нека се стараем да бъдем по-толерантни, по-концентрирани и нека да не позволяваме на високите скорости да ни влияят, защото една секунда невнимание, може да струва човешки живот.

Comments are closed.