Жените не са родени за шофьори

Жените не са родени за шофьори

Скъпи дами,може и да ми се обидите малко на твърденията, които ще изкажа сега, но все пак стоя твърдо зад тях и се надявам да погледнете обективно на становищата, които ще изкажа.

Добре, започнах в един нетипичен за мен патос, но смятам да продължа по нормалния начин и директно да изложа моите твърдения.

На първо място поставям факта, че чисто анатомично мозъците на жените са програмирани по такъв начин, че да обработват много и различна информация едновременно и да правят няколко неща едновременно, а за действие като шофирането, опитите за такова нещо се оказват твърде опасни. От друга страна мъжете не можем да правим две неща едновременно, което ни прави изцяло съсредоточени в шофирането и наблюдаването на пътната обстановка, което намалява времето за реакция при възникване на ситуация за ПТП.

Следва отново генетично заложената емоционалност на жените. Само, за да спасите котето-камикадзе, изскочило пред гумите ви, вие ще направите 13 движения с колата си, с които ще създадете минимум 39 предпоставки за катастрофа. Ние мъжете въобще няма да се замислим и ще минем през котето, като стой та гледай.

И на последно място ще поставя липсата на всякаква заинтересованост на жените за това как трябва да се поддържа един автомобил. А това е важно за сигурността и правилното управление.

Надявам се тези доводи са ви доказали, мили дами, че шофирането не е за вас, затова оставете ние да ви караме, а вие бъдете красиви.

Comments are closed.