Да постигнем свръхум

Да постигнем свръхум

По последните научни проучвания се оказва, че всеки един от нас може да достигне до гениални решения. Такива като на Айнщайн и на Тесла. Потенциалът ни е на лице и това, което трябва да направим, е да го отключим. В този текст ви споделям как с няколко практики.

За да се събудите в абсолютно будно състояние и да бъдете готови за предизвикателствата на деня, е необходимо да се подготвите. С правилната нагласа ще може да взимате правилни решения и да бъдете по-адекватни. За целта са необходими няколко техники.

1. Още с отварянето на очите сядате на леглото. След това отново затваряте очите си и си се представяте тук и сега. Не мислите за бъдещето или за миналото. Визуализирате се където сте. След това отваряте очите, ставате и тръгвате напред. Така ще настроите мозъка си да бъде бдителен за сегашната ситуация.
2. След като се подготвите за деня, заставате до вратата и започвате да си повтаряте, че ще имате най-успешния и прекрасен ден. По този начин давате команди на мозъка да бъде спокоен и да дава позитивни решения на дневните проблеми. Отваряте вратата и излизате.
3. През деня се стремете да минимизирате използването на екрани или поне на безцелното скролване. Това действие дава бета вълни на мозъка, което означава, че той изпада в състояние като на дълбок сън. Попадне ли в него, той няма как да се събуди рязко и да спомогне за правилното отреагиране в дадена ситуация.
4. Изпаднете ли в момент на стрес, паника и притеснение, това автоматично кара мозъка да блокира и мисли негативно, което не дава добро решение при проблем. За да го минимизирате, е необходимо да се успокоите и да започнете да потупвате с пръстите на двете ръце по главата. По този начин мозъкът се стимулира и започва да функционира правилно.
5. Ако пък се чувствате преуморени, е добре да починете и да следвате правило на Айнщайн. Това означава да отделите два часа или поне някакво време, в което да не мислите за нищо и просто да се раздвижите, по възможност в зелен кът.

Comments are closed.