Любовта ми към баскетбола

Любовта ми към баскетбола

От дете обичам да играя баскетбол. Никога няма да забравя как като хлапета се събирахме в кварталното училище и играехме любимата си игра, докато навън се стъмни и не се наложи да ни прибират. Неведнъж родителите ни са ни наказвали, защото сме се прибирали далеч след вечерния ни час, но това не спираше страстта ни към спорта.

До ден днешен аз обожавам да играя баскетбол в свободното си време, макар напоследък то да е твърде ограничено и строго разпределено между университета, работата и семейството. Все пак намирам време да грабна топката и да отида в близкото училище, за да поиграя малко и да си припомня с носталгия отминалото детство.

Когато имам късмет и моите приятели също да са свободни, се получава доста интересна игра, но не ми пречи да го правя и сам. Заставам сам срещу коша, а топката е връзката между мен и него, отдавам се на любимия си спорт напълно.

Баскетболът е полезен, защото развива почти всички мускулни групи. За децата той е несравним, развива физиката и потенциала им сравнително по-бързо, ако го съпоставим с футбола например, който тренира предимно долната част на тялото. При баскетбола се тренират едновременно и долната и горната част на тялото, което го прави доста комплексен. Грабвайте маратонките и топката и ще се видим на игрището.

Comments are closed.