Добър финансов резерв чрез съветите на ЕОС Матрикс

Добър финансов резерв чрез съветите на ЕОС Матрикс

Личните финанси са чувствителна тема. Сигурен съм, че в даден момент на всички ни се е искало да има универсална рецепта, с която да постигнем финансов успех. За съжаление, такава все още не е открита. Вместо това съществуват редица полезни навици, които, ако се научим да прилагаме в ежедневието си, биха ни донесли стабилност и сигурност.

Стъпка към подобно състояние е наличието на финансов резерв. Това означава да може да спестяваме най-малко 10% от заплатата си всеки месец. Например при доход 1200 лева да заделяме 120 лева. Първоначално този размер ми се струваше висок и непосилен, предвид задълженията, които имах. Оказа се обаче, че е постижим чрез съветите на ЕОС Матрикс.

Това е една от най-големите български колекторски компании с почти 20-годишен опит на пазара. Чрез съвременни методи и добри международни практики специалистите от агенцията помагат на много хора да се справят успешно с просрочените си задължения. Аз също погасявам дълговете си посредством техните услуги, но заедно с това получавам и важни съвети за управление на личните средства.

Именно така разбрах, че наличието на финансов резерв е важно и служи за успешно покриване на неблагоприятни временни ситуации. Такива например са скъп ремонт на автомобил или покупка за дома, лечение или загуба на работа.

Спестяванията са важна част от планирането на бъдещето и когато започваме да създаваме финансов резерв, трябва да сме с нагласата, че ще бъде в дългосрочен план. Затова експертите от ЕОС Матрикс съветват той да е първата графа, която създаваме и попълваме в бюджета си от заплатата. В противен случай е почти сигурно, че ще сме похарчили всичките си финанси за сметки, ежедневни нужди и излишни покупки.

Придържайки се към този метод, разбрах, че основната причина да не спестявам не е защото доходите ми са ниски, а е в неразумните разходи, които съм допускал. Финансовите грешки се откриват най-добре при подробен преглед на приходите и разходите. Разбира се, подходящо е това да става чрез месечен план-бюджет. Така ще се знае точно как се разпределят доходите и лесно ще се открие за какво се харчат неадекватни суми.

Доброто финансово здраве изисква и непрекъснато повишаване на финансовата ни култура, научих още от ЕОС Матрикс. Знанията, които придобиваме, ще са ни от полза при взимане на правилни решения, свързани с личните средства и ще ни дадат увереност, че адекватно управляваме живота си.

Comments are closed.