Стрийминг измами

Стрийминг измами

Харесвате ли екшъни, романтични филми или пък свежи комедии? В интернет има всичко, което искаме да гледаме, но понякога това приятно забавление може да се окаже и проблемно. Напоследък много измамници примамват нищо неподозиращите потребители с уж безплатни блокбъстъри, за да стриймват, но винаги може да се предпазим от това, ако знаем основни неща.

Поточното предаване на видеоклипове онлайн е стандартно днес. Но не всеки филм може да бъде намерен при популярни доставчици. Някои хора пък искат да заобиколят месечните такси на легализираните доставчици на стрийминг. Звучи примамливо: В социалните мрежи например изскачащите реклами обещават, че може да гледаме сериали или филми онлайн на уж безплатни сайтове, вместо да заплащаме стрийминг услуги. Трябва просто да направим месечен абонамент. Затова се регистрираме бързо, дори не е нужно да въвеждаме данни за кредитна карта. Всички звучи чудесно, нали? Но не е.

Повечето такива сайтове са измамни и много от тях завършват с „-flix”, „-stream” или „-play” в името и визуално не се различават от реномираните стрийминг услуги. Може да видим афиши на филми на тези страници и след като кликнем върху тях, ще бъдем помолени да се регистрираме – име, адрес, телефонен номер и имейл адрес. А после преминаваме към уж безплатния, легален филм или сериал.

В някои случаи регистрацията просто се анулира, след като въведем данните си, а в други ни пренасочова към незаконни платформи за стрийминг, които пускат съдържание онлайн, без да имат права за използване. А това е подсъдимо. Но първо ще бъдем помолени да платим такса на операторите на фалшивите сайтове за стрийминг. Малко след регистрацията на имейла ни се появява предупредително писмо с молба да заплатим и годишната си такса.

Разбира се, в такъв случай е добре да не плащаме нищо и да игнорираме съобщенията или да потърсим потребителските си права.

Comments are closed.