Любовно приложение от нов вид

Любовно приложение от нов вид

Да се запознаеш с половинката си в социалните мрежи е все по-често срещано в наши дни. Никой няма да изненадам, ако започна да изброявам приложенията, в които може да се случи това. Общото между тях е, че имаш профил, снимки и основна информация – другото е съдба и химия.

Но докато в България нещата се случват лесно, защото нямаме ограничения за любовен живот, както и откъм социални платформи, то на други места по света не е така. Едно от тях е Япония. Държавата е известна със стриктната си политика и с бързото предприемане на мерки при криза. В момента ситуацията е точно такава и затова има ново приложение за запознанства.

Ето и за какво ви говоря. Започвам с малко статистика. За последните години раждаемостта в Япония намалява, а за 2023 е отчетен спад от 5%, който не покрива смъртността. За да спре тази пагубна статистика, правителството се заема сериозно със задачата. Използват именно интернет и възможностите му, за да съберат японците, които искат да сключат брак, а не откриват половинката си.

До тук всичко звучи много романтично. Добавяш снимки, описваш себе си, като се водиш по около 15 критерии. Отбелязваш интереси, работно място, прикачиш документ, който доказва, че си необвързан (за да не си измамник) и като за финал – декларация с годишната си заплата. Признавам си, първоначално се изсмях, защото не ми звучеше сериозно. После обаче установих, че е точно така, защото все пак правителството трябва да сверява информацията за теб от всяко възможно място.

Тъкмо си помислих, че има политици, които мислят за любовта, но се оказа, че пак става въпрос за пари. Въпреки че го отричат, е много съмнително. Аз се чудя и кой ще се регистрира в любовното приложение… Но това е друга култура, може и да се изненадаме от резултата.

Comments are closed.