Как да се подготвим за дълго пътуване?

Как да се подготвим за дълго пътуване?

За някой хора далечно пътуване може да означава пътешествие с влак от Пловдив до Видин. Това ще рече прехвърляне в София и изключително бавен превоз между дестинациите. Едно такова преживяване ще отнеме цял ден.

За други далечното пътуване е наистина далечно, независимо че за същото време може би ще стигнете на около 5 или 9 хиляди километра след Видин.

Независимо дестинацията обаче подготовката за едно такова пътуване изисква на първо място съобразителност и едва на второ организираност.

1. Планирайте от по-рано. Това означава билети, места за спане, престой. Обратно връщане.

2. Наредете така багажа си, че най-необходимото да ви е винаги под ръка – ако ще пътувате във влак – вземете храна, вода, дезинфектант за ръце, мокри и сухи кърпички. Ако ще сте с автобус не пропускайте и найлонови пликове, защото може да ви стане лошо – пътят е дълъг. Ако ще сте със самолет – там ще ви кажат.

3. Дрехите, с които ще сте облечени са от особено значение – удобни, в тъмни цветове, широки от памучни или ленени материи;

4. Изберете само ниски и удобни обувки. Това е много важно, тъй като един от най-изявените проблеми при хората, пътуващи на дълго разстояние е отичането на краката от непрекъснатото стоене. Автобусите не случайно правят почивки по половин час, за да можете да се разтъпчете. С тази мисъл влаковете би трябвало да са най-голямото удобство при дълги пътувания.

5. Когато пътувате много често може да ви се наложи да поемете таблетка за глава, защото това е дълго начинание, с много хора около вас, с постоянното жужене от транспортното средство и понякога нямате достъп до свеж въздух. Затова и това сложете в ръчния си багаж.

travel with train

6. Книга, таблет – определено ще имате нужда от занимавка. Изберете такава, с която времето ще минава бързо.

7. Възглавница за пътуване. Безкрайно са удобни тези тип подкова, тъй като придържат врата и главата в подходяща за почивка позиция.

Какво още ще ни е нужно за дълго пътуване. Оставете коментар как пътувате вие, за да направим сравнение. Благодаря.

 

Leave a Reply