Какво стана когато Джей Моделс затвори?

Какво стана когато Джей Моделс затвори?

Първо, не ми е ясно на кой точно момичета им викат моделки. Мижкото ми любопитство нараства всеки път, когато прочета или ми кажат по някое телевизионно предаване моделаката Еди-коя си… Добре, ама тя каква моделка е? Или по-скоро кога стана такава? Това не беше ли жената на оня футболист или пък онази певица, която пя вчера в чалготеката до нас? Май наистина не разбирам от моделство, но аз моделите си ги представям по друг начин.

 Преди малко повече от 10 години, когато все още работеха големи рекламни и модни агенции като „Джей Моделс?, например, да си модел имаше съвсем други измерения и включваше много различни неща. Тогава се пазеше стандарт на професионализъм, плащаха се високи хонорари на момичетата, работеха с най-добрите фотографи, организираха се бляскави промоции. Но въпреки надеждите кризата, да не се отрази на модния бизнес, това все пак се случи и агенцията спря дейността си по собствено желание, изпаднала в невъзможност да поддържа високия си стандарт.IMG_2085-14

Тя организираше редица конкурси за красота в България и държеше правата и на множество международни такива. Момичетата бяха с естествена красота, професионално отношение към работата си, поведение и класа, която си личеше от далече.  Днес трудно може да се сравняват новоизлюпилите се моделки – нито  като визия, нито като имидж. По скоро приличат на евтини момичета, които търсят бърз начин да блесната в хайлав обществото.

Това ли е лицето на модлеството в наши дни. Ако е това. Не искам да срещам нито една моделка, че ми става смешно.

Leave a Reply