Късметлии ли сте?

Късметлии ли сте?

Ако трябва да съм честен, ще ви кажа, че почти никога нищо не печеля – нито в игри, нито в томболи или пък на картички за изтъркване. Ходиме с приятели от време на време на кино – всеки изтегля картонена картичка при закупуването на билета си за филма и на всеки се падна нещо – или втори билет безплатно, или 50 % намаление при следващ филм, или пуканки без пари, а пък на мен: Опитай пак! Най-редовно Как пък веднъж не нацелих нещо друго.

И така – в живота ми в хазартни игри винаги ме посреща това празно О – Опитай пак. Това понякога много ме дразни, но какво пък, си мисля след известно време. Това ли е най-важното? Не е ли по-важно да имам късмет в живота? И мисля, че е точно така. За моя радост имам чудесно семейство, прекрасни приятели, задоволителна работа, добра заплата, покрив над главата си и винаги си изкарвам добре, когато изляза навън с настроение. При това положение няма какво да се оплаквам, че някакво картонче подигравателно ми се надсмива.

Да, ще си кажете вие, обаче друго си е да спечелиш от държавната лотария. Оооо, ще ви отвърна аз – всъщност точно оттам НЕ искам да печеля. Само като си помисля, че на вратата ми ще цъфне репортерка, която ще ме пита какво ще правя с парите и какво ще пожелая на играещите… ами хич не искам да ме дават по телевизията, така да се каже. Така че… бай, бай хазартен шанс. Здравей истински живот.

И вие, които не печелите като мен, помислите си за всички хубави неща, които имате в живота си, следващия път, когато изтриете със стотинка поредното картонче и видите баналния надпис: Опитай пак!

dice-luck

Leave a Reply