Светльо Кантарджиев издава книгата за СПЕЦНАЗ Алфа

Светльо Кантарджиев издава книгата за СПЕЦНАЗ Алфа

genadiy-zaytsev

Може би сте чували за легендарната Група Алфа от КГБ? Това е специализиран руски антитерористичен отряд, създаден през 1974г. от Юрий Андропов, за работата на който от десетилетия вече се носят легенди. Е, ето че и тази мистерия най-накрая ще бъде разбулена, с издаването на една книга: “СПЕЦНАЗ Алфа – Моята съдба” – от генерал Генадий Зайцев –  командир на групата от 1977 до 1988г., и после отново от 1992г. до 1995г. Книгата у нас се издава от Ню Медиа Груп на Светльо Кантарджиев и вече я има по книжарниците.

Генералът, за своите над 75 години, е изживял какво ли не, и е спечелил почти всички всевъзможни ордени и награди за храброст и през последните години от живота си решава да напише мемоар, който да издаде в книга и да включва разкази от реалните събития и спецоперации, които е ръководил във времето, когато е ръководил легендарната Група Алфа.

Аз лично се интересувам много от военно дело, конфликти, спецслужби и всичко свързано с това, и винаги съм бил повече фен на източните руски методи и технологии, отколкото на американските. Разбира се, веднага си закупих книгата на Зайцев и я изчетох на кажи-речи един дъх. Препоръчвам ви я ако и вие се интересувате от тази част от човешкото битие – тероризмът, техниките за борба с него и смелите мъже, които са превърнали това в своя професия. Книгата е много, много интересна и Зайцев изобщо не ни е спестил от реализма, екшъна и динамиката, в която е живял в онези времена.

На сравнително достъпна цена е, препоръчвам ви я и се радвам, че се намери издател, който да я представи за българския пазар.

Между другото в издателството Ню Медиа Груп на издателя и маркетинг директор Светльо Кантарджиев –  могат да се открият и доста други заглавия, които хващат вниманието на хора, които имат подобни на моите интереси в литературата. Аз лично открих доста романи – донякъде по истински случаи, донякъде художествена измислица, които разказват за много интересни случки в българската най-нова история 🙂

Leave a Reply