Тренировки и мисли

Тренировки и мисли

Аз съм човек, който обича здравословния начин на живот, въпреки че не го спазвам напълно. Отделям достатъчно време за тренировки, за да се чувствам пълноценен и здрав физически и психически. За мен е важно да имам баланс в живота си и да не прекалявам с нищо. Подвластен съм на максимата, че всичко е полезно в нормални количества.

Но пред няколко дни прочетох интервю на известна инстаграм инфлуенсърка. Едни нейни думи ми се забиха в съзнанието и размишлявам само по тях. Въпросната дама има прекрасно тяло, спортува и се храни здравословно. Тя насърчава последователите си да се поддържат във форма като спазват нейния режим и споделя, че не разбира хората, които не могат да отделят по 1 час на ден за тренировка. Точно това не ми дава мира.

Хем съм съгласен с това твърдение, хем не напълно. Разбира се, че ако желаеш да има здраво тяло, трябва да вкараш в ежедневието си и физически упражнения. Но това не е необходимо да се случва на всяка цена. Ако живеете под стрес дали ще намерите време за дневната си тренировка, определено няма да ви се отрази добре.

Ще ви дам един пример. Представете си, че сте майка и имате дете. Нормално е грижите и енергията ви да са посветени на малчугана и поддържането на дома. Между всички ангажименти ще е трудно всекидневно да имате 1 час, посветен на тялото ви. Да, ще може да си намирате няколко минути, в които да се раздвижите и ще е достатъчно.

Красивото тялото е атлетичното тяло. За него не се изискват постоянни тренировки. Може би ще е добре първите три месеца да тренирате наистина усилено, а след това да само да поддържате. Тайната се крие в постоянството.

Комбинацията от правилно хранене и спорт винаги дава резултати. Съветът ми е да включите в графика си физически упражнения, които ви доставят удоволствие. Грижете се за тялото си и то ще ви се отблагодари. Но не прекалявайте, защото всяка крайност е пагубна.

Comments are closed.