Внимание! Квартири под наем в София

Внимание! Квартири под наем в София

В даден момент на човек му се налага да смени местожителството. Или ще отиде в големия град да учи, или да работи, или просто ще се премести заради половинката си.

apartment for rent

И започва едно търсене чрез обяви в интернет. Резултатът е, че в повечето случаи звъните на зададените телефони на различни агенции, където любезно ви обясняват, че даденият в сайта имот всъщност току-що, ехей едва вчера бил зает, и те още не са свалили обявата, но могат да ви предложат няколко други жилища почти, така тамън същите, като този, който сте гледали, така че само нека си уредите среща. И отивате вие, обнадеждени, и казвате до колко можете да си позволите да платите и къде като локация ви устройва. Оглеждате едно помещение, което отговаря на изискванията ви, но не съвсем, оглеждате още едно, което изглежда идеално, но е със 100-150 лева над тавана на възможностите ви и трето, което е много над финансите ви. А има и четвърто в много отдалечен квартал. Първото е абсурдно, второто едва приемливо, третото не се вписва, четвъртото просто ще затрудни живота ви. Ядосвате се, защото имате чувството, че брокерът го прави нарочно. Разбирате, че не ви допадат предложенията му и продължавате напред в търсенето. Междувременно от агенцията, при която не сте харесали нищо, ви звънят и ви притесняват през седмица, че имат ново предложение, което е тъкмо като за вас.

Има едно жаргонно определение “призрачен брокер”. Така младите хора в София наричат досадните брокери, които звънят дори през нощта, когато вече сте си легнали или преди да сте станали, и ви агитират да разгледате поредното “точно за вас” жилище.

По пътя към терсенето на подходяща квартира ще попаднете и на обяви, които не отговарят като информация. Някъде ще пише “БЕЗ ХАЗАИ”, но ще се окаже, че в апартамента си живее стара баба. Другаде пък снимките няма да отговарят, защото са правени при почистено помещение преди последния наемател, който се е оказал голям мърляч.

Най-добрият начин да си наемете жилище е да говорите с приятели и да пуснете слуха до приятели на приятели, че си търсите еди-какво си жилище под наем с еди-какви си изисквания в съответния квартал, който е близо до работата или до приятелите ви. Подчертавате, че държите на последното, ако нямате личен автомобил. Другият вариант е да ползвате вестник. Там има доста обяви, публикувани директно от собствениците им и така ще избягате от досадните агенции.

Успех, ако търсите квартира в София, читатели, и умната!

Leave a Reply