Дисциплината

Дисциплината

 

 

Бойко за дисциплината
Дисциплинираност

Може да не отдавате толкова голямо значение на тази дума, но в живота дисциплината е от голямо значение. Като се замислите всичко е дисциплина. Ставането рано за работа, отиването на време, прибирането в определено време, а да не говорим за общоприетите норми, които почти всички спазваме. Е, специално българите, които не ги спазват са повече отколкото някои други народи, но това е друга тема. Тези хора си мислят, че нормите и правилата са създадени за да се нарушават, но без дисциплина в целия свят щеше да цари хаос.

Наскоро гледах уникален филм за ромите в ямболийско. Филмът се казва “Хотел Рай” и съдържа потресаващи гледки, разкриващи част от ежедневието на ромите, което съм сигурен, че се припокрива с това на хората във всички ромски махали. Може би ромите са чудесният пример за хора, които не спазват никакви правила, закони и шокиращите сцени са плодът именно на това безхаберие и непукизъм.

Съжалявам, че премахнаха казармата. Повечето хора казват, че е загуба на време, но за мен беше много градивна, колкото и да не ми се искаше да си призная. Казармата ни научи да бъдем най-вече търпеливи, да спазваме правила и жалко, че младите няма да имат възможността да се докоснат до най-бързия начин за придобиване на дисциплинираност.

Leave a Reply