Кой изневерява повече?

Кой изневерява повече?

Ако питате жените, те ще ви отговорят – мъжете. Ако пък питате мъжете – те определено ще назоват жените.

За изневярата няма пол – тя обича и двата пола и съблазнително ги изкушава. Но защото се случва? Ние мъжете изневеряваме по две причини. Първата е, че жената, с която сме, ни отказва нещата, които обичаме.  В това число редовно я боли глава, има някакви “принципи”, които не й позволяват да се отпусне и прави това или онова… Всъщност напасването в любовно отношение е също толкова трудно, колкото напасването на характерите. Втората причина, поради която мъжете прибягват към други жени, е чисто и просто поход, която не е свързана с чувства. Красавица се изпречва на пътя, на него са му слаби ангелите, пийнал е повечко и така…  На нас мъжете не ни е необходима емоция, за да творим простотии.

070103--064014.jpg

 

При жените обаче е различно. Те са страстни натури, които биха изневерили напук, защото се чувстват отчаяни, унижени или искат да накарат наранилия ги партньор да ревнува и страда. Не са малко и тези, които имат свободомислието да си лягат, с когото намерят за неустоимо секси, но те са рядкост. По-честата причина е отегчение към партньора, който според жената се е отпуснал, не я ухажва вече и се държи безразлично и така нататък.

Изневярата е неприятна криза в една връзка. При някои може да се прости, но при други става причина за тотален разрив. Но кой от двата пола е по-склонен да прощава е друга тема, по която да се пише би било много субективно. Не мисля, наистина, че има точни критерии, по които да се определи това. Всичко е въпрос на виждане, ситуация, характер на всеки от партньорите.

И все пак, пожелавам ви да не си изневерявате, а да цените това, което е до вас. Ако го обичате, предприемете мерки да разнообразите връзката си.

2 thoughts on “Кой изневерява повече?

  1. Съгласна съм с написаното от теб, но според мен каквото и да си говорим мъжете изневеряват по-често. Виждам го като резултат и в личното си обкръжение…

    1. Санса, и ще се съглася и няма да се съглася. Процентно едва ли можем да ги делим. Аз зная за изневерите на много мои приятели, но също така имам две мои състудентки, които смятат, че истинска е тази връзка, при която се връщаш след всяка изневяра. Направо противоестествено мислене на жена, но е така. Сигурен съм, че вие жените трудно си намирате правилния и смятате, че всеки втори не “става”, защото не се държи добре и е склонен да кръшка. При нас мъжете е същото. Трудно си избираме жена, като изключим нагона ни, и смятаме, че всяка втора “става”, но не за сериозна връзка, защото флиртува и иска вниманието на всеки мъж. Това ни дразни.

Leave a Reply