Мечтая за гореща Нова година

Мечтая за гореща Нова година

Колко необичайно би било да посрещнем Новата година на някой плаж с топъл бял пясък под нозете ни, с шорти и весела риза и от онези цветни гердани на врата. Ще си пия Мохито с много мента и лед. Ще шляпам по джапанки и ще събирам тен в първия ден от 2015-та година. Слънцето ще ме напича, а когото ми стане много горещо просто ще се разхладя в кристален басейн или в синьо безбрежно море. Beach-New-Year

Подобна мечта за един средностатистически българин като мен, който ще трябва доста да поработи преди да си позволи почивка в гореща страна, би било също толкова необичайно за всеки средностатистически австралиец, новозеландец или индиец, мексиканец или бразилец, който не може да си представи/позволи обратното. За обитателите на другото полукълбо е наистина странно празникът пък да е през зимата. За жителите на топлите ширини е нереално паленето на камина и носенето на шал при всяко излизане. Но пък биха посрещнали с радост студения сняг, покрил всичко с неестествена белота.

А ние тук сме се наситили на снежни посрещания дотолкова, че изживяхме като своеобразен празник няколкото слънчеви дни покрай Бъдни вечер. Но пък си платихме двойно и тройно за тях. Не стига, че вече заваля сняг, но в прогнозата за времето съобщиха, че точно навръх Нова година се очаква температурите да паднат до смразяващите -15 градуса, като се усеща като -22. Ще е наистина много студено.

А имам си една мечта… Снегът да бъде ситен пясък в гореща страна, а аз под ритъма на барабани да гледам фойерверките в нощта.

 

Leave a Reply