Мислете логично, когато говорим за пари

Мислете логично, когато говорим за пари

Смея да твърдя, че мъжете имаме по-логичен начин на мислене в сравнение с жените. Съзнанията ни сигурно са програмирани по различен начин. Имаме освен това и по-добро пространствено мислене, но това е друга тема и няма сега да я развивам подробно.

Това, върху което искам да наблегна този път, са предимствата на логическото мислене. Това умение би било от полза както за мъжете, така и за жените. Защо ли? Ами, представете си следната ситуация. Ходите в един и същи фитнес вече повече от година. Харесва ви и нямате намерение да спирате. Месечната ви такса е 30 лв., което прави 360 лв. на година. Не е малко като крайна цифра, нали? Изведнъж обаче във фитнеса ви пускат промоция от 200 лв. годишна такса. Ще си вземете ли?

moneyfitness

Ако трябва да мислим логично, тези 200 лв. така или иначе ще ги дадете за 6-7 месеца, ако си плащате по старата тарифа. Това означава, че дори да решите да спрете за три месеца в рамките на една година, пак ще сте на печалба. Струва си, стига да имате парите в момента, разбира се. Ще ги дадете на куп и малко ще ви поолекна портфейла, но ще зачеркнете едно от месечните си задължения за цяла година, а и ще имате още един стимул да спортувате.

И накрая, едно малко обяснение. Тази ситуация е реална, но не се случи на мен, а на един приятел от друг град. На него обаче казах същите неща, които на вас в току що.

Leave a Reply