EOS Matrix и събирането на вземания в България

EOS Matrix и събирането на вземания в България

sybirane

Онзи ден мой приятел за пореден път ми се оплака от нещо като телефонен тормоз, който му бил прилаган от една фирма за събиране на дългове, поради спорно задължение към мобилен оператор.  Аз, макар да ми е малко срамно да призная, два пъти съм се сблъсквал с такива агенции.

Те или изкупуват, или биват наети да съберат дълговете на определено физическо лице, като трябва да открият начин да се свържат с него и да се договорят как и кога то ще успее да изплати дължимата от него сума.  Някои наистина се опитват да преговарят и да разберат можеш ли изобщо да плащаш докато други разчитат повече на фактора „Страх“, за да принудят длъжниците си да платят.

Естествено, че предпочитам първият род фирми, а една такава бих могъл да кажа е EOS Matrix – компания с дългогодишен опит в сектора в България, която освен това е част от международна група под името EOS Group, предлагаща услуги в повече от над 25 страни.  Нивото на професионализъм, когато те бяха наети да съберат мой дълг в размер на 100-тина лева, беше много високо.

Бях си сменил телефонния номер и не бяха успели да ме намерят известно време. За щастие успяхме да разрешим това недоразумение – получих имейл от тях на служебния си имейл, което говори за това, че са се постарали да открият друг начин за контакт с мен, а именно чрез сайта на фирмата, за която работя.

Разговорите с ЕОС изобщо не бяха натоварващи, имах усещането, че говоря с човек, който се е наслушал на всякакъв род истории, и не само нищо не може да го впечатли, но и разбира, че в по-трудни финансови времена повечето обикновени българи се „задъхват“ финансово и може да не успяват да плащат дълговете си на време, принудени от обстоятелствата.

От ЕОС ми напомниха за дълга ми и ме попитаха кога най-рано мога да изплатя сумата. Отнасяха се много разбрано – сякаш искат да ти услужат и помогнат да изплатиш парите на фирмата, на която дължиш, а не да те притискат и задължават. Явно в ЕОС Матрикс са разбрали, че такъв тип практика е по-ефективна от другата. Значи може парите да бъдат събирани и с добро отношение, а не в стила и със заплахите със съдия-изпълнител или сваляне на кредитен рейтинг.

Leave a Reply