Силата на медиите

Силата на медиите

Дали „четвъртата власт“ наистина има власт? Да, и то доста голяма. Колкото и да не ми се иска да е така, медиите имат възможността и платформата да насочват мнението ни. Все пак са основен източник на информация за всеки от нас. Когато едно събитие не се отрази в медиите, то сякаш не се е случило. Информацията е сила и а който я притежава, има огромна власт.

mass-media-poster-11Забелязали ли сте как точно покрай избори излизат някакви сензационни разкрития за даден политик. Някой е имал коз през цялото време, но е избирал точно момента преди избори, за да разпространи информацията, и по този начин да подрони авторитета на даден човек. Доста хитро. И отново медиите са тези, които раздухват историята до неузнаваемост, и променят обществените нагласи спрямо този политик. Това може да го накара да изчезне от политическата сцена завинаги. А дали информацията е вярна, не е от значение. Важното е да има сензационен скандал, което несъмнено ще вдигне рейтинга.

Понякога докато гледам новини и чувам как поредния тиранин е бил свален от власт в името на демокрацията, се чудя защо американците винаги са там. Ролята им на световен пазител ми идва малко в повече. Имат си държава, при това огромна, а все гледат в чуждата паничка. Искат да спасяват, да бъдат за пример. Дали пък колонизацията не се е върнала в една скрита форма?

Лъжи ме, пък си мисли, че ти вярвам! Вече подлагам всичко на съмнение особено ако идва от медиите. Предпочитам да приложа собствения си здрав разум и интелигентност, с които да заместя сляпата вяра.

Leave a Reply