Потърси адвокат Янко Янев, ако застрахователят ти увърта

Потърси адвокат Янко Янев, ако застрахователят ти увърта

Запомнете името на адвокат Янко Янев. Във всеки един момент може да ви се наложи да прибегнете до неговите услуги, защото е най-добрият застрахователен адвокат, за когото съм чувал. Има собствен сайт, така че лесно ще намерите контактите му.

Именно към адвокат Янев насочих и един познат, за когото сега ще ви разкажа.

Приятелят ми се казва Александър, но всички му казваме Сашо. А Сашо работи като шофьор във фирма за търговия на едро със строителни материали. Всеки ден е на път и най-често кара бусове Форд Транзит, Пежо Партнер или друг служебен. Разбира се, всички автомобили имат застраховка Каско и Сашо си знае – стане ли инцидент на пътя, звъни директно на застрахователя. Не предприема нищо на своя глава, защо може да му откажат изплащане на обезщетението или ремонт в доверен сервиз.

Миналата седмица обаче се случила интересна случка…

Докато Сашо се връщал към фирмата в края на работния ден, минавал през една индустриална зона. Видял, че насреща му се задава камион и намалил, за да може да се разминат спокойно. От неговата страна имало оставен и контейнер за строителни отпадъци, но мястото за разминаване все пак било достатъчно. Така поне преценил моят приятел.

Да, ама не!

Бусът и камионът се разминали благополучно, но Сашо не видял, че контейнерът е оставен накриво. Гледал вляво към камиона и както се разминавал с него, усетил задиране от дясната си страна. Ъгълът на контейнера оставил огромна следа по цялата врата – а тя е от големите, плъзгащи се. Да не споменавам, че е брандирана с логото на фирмата и други изображения.

Сашо се хванал за главата, но запазил самообладание. Веднага се обадил на застрахователя и му казали следното: трябва ти протокол от КАТ, обаче те няма да дойдат щом превозното средство е в движение и няма друг пострадал автомобил (това била някаква промяна, за която и аз не знаех!). Сашо трябвало да отиде сам до КАТ да му напишат съответния документ и с него и буса да се яви при застрахователя. Речено, сторено.

Сега ще познаете ли как продължава историята?

Бусът е в доверен сервиз, където ще стои поне един месец. А застрахователят отказва да изплати повече от 10% от стойността на автомобила, защото не е дошъл полицай на място да състави протокол. Усещате противоречието, нали? А между другото тези 10% няма как да покрият пълния ремонт.

От фирмата ще оспорват решението на застрахователя и ако се стигне до съд, посъветвах Сашо да се свърже с адвокат Янко Янев или негов колега. Сигурен съм, че не е първият и едва ли ще е последният шофьор, изпаднал в подобна ситуация. Всъщност, всички ние със сините талони в портфейлите, можем да се окажем на негово място. Затова още от самото начало ви казах да запомните името на Янко Янев.

А по казуса на Сашо ще видим какво ще стане. Бусът към момента е в доверен сервиз и чакаме да излезе оттам. Добре, че есента постепенно наближава и сезонът за строителите приключва. Работата в сектора понамалява и липсата на един служебен автомобил няма да е твърде осезаема. Поне така се надявам.

Leave a Reply