Работата и страха от безработицата

Работата и страха от безработицата

Искам да Ви запозная с един проблем, който в последно време става все по-актуален. Работата стана необходимост както за млади, така и за стари – ако преди беше достатъчно да работят само родителите, все по-често се случва и на младежите да си търсят работа за тях. Прави ми впечатление, че още първата година, в която отиват в университет на много млади хора им се налага да работят за да могат да помагат на родителите си при издръжката по време на следване.

Но както знаем е трудно да се намери работа за квалифицираните с висше, камо ли за учащите. Масово на младите хора им се налага да работят в заведения и магазини, защото там най-вече се набират хора, както на пълно така и на половин работно време. За учащите това е добре, но когато това е работата на един завършил висше млад човек, който е изпълнен с амбиции и мечти, за него се оказва голям шок. Но за съжаление това е реалния живот и не всичко е като по филмите с хубав край.

Важното е да не се отказваме да се борим и да сме с позитивно настроение, защото ние сме тези които можем да променим живота си. Не трябва да спираме да се образоваме, да четем и попиваме от по-добрите от нас, защото човек се учи докато е жив. Хубаво е, че има най-различни програми, които подпомагат за намирането на работа, трупането на опит и подготовка за реалния живот. Моя съвет към всички млади е – не спирайте да гоните мечтите си и да се борите за тях, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Leave a Reply