Родолюбието се усети!

Родолюбието се усети!

Браво на всички българи! Честит ни 3-ти март! Честито Oсвобождение! Честита свобода!

Емоцията от отбелязването на националния ни празник още ме държи. Тази година наистина усетих родолюбието у всички сънародници. Нямаше излишна показност, политически нападки и прочие. Видя се, че българите са обединени, помнят и искат по-светло бъдеще.

Исках да напиша този текст, това кратко обръщение, за да изкажа възхитата си от честванията из цялата страна на 3-ти март. Във всяко едно кътче на България имаше хора, които се бяха подготвили със знамена, тържества, народни обичаи, венци. А благодарение на интернет, социалните мрежи валяха от красиви снимки и обединени българи.

Останах наистина впечатлен от подготовката на скиорите в зимните ни курорти. Също много красиви бяха шествията с големи знамена в Стара Загора и Панагюрище. Целодневните церемонии в София бяха на ниво. Аз посрещнах празника в родното ми село и с възхита присъствах на празника, който включваше народни танци от три възрастови групи самодейци от селото, възстановка и гърмежи с черешово топче. Духът на свободата се усети!

Иска ми се всяка година да се носи във въздуха този силен порив за свобода, мотивация и желание за извисяване над статуквото. Пожелавам го занапред!

А сега ви оставям и видео кадри от Панагюрище, които са много силни и въздействащи – приятно гледане, българи, не забравяйте кои сте!

Comments are closed.