Щастие

Щастие

Щастието може да ви споходи не само ненадейно, но и от съвсем неочаквани събития или ситуации. Ето един пример: разводът определено е доста неприятно събитие, съпроводено с много негативни емоции, страхове, проблеми и т.н. Е, да, но пък след време се оказва, че прекратяването на брака е предпоставка за намиране на новата любов, която да носи щастие. Или уволнили са ви от работа и най-накрая сте започнали бизнес, който отдавна сте мечтали.
Има го и обратния ефект, разбира се – успели сте да спечелите назначение на желаната от вас работа и все по-успешно се развивате професионално, но пък не ви остава време за близките и любимите ви хора. Или пък купувате и обзавеждате мечтаното жилище, но не може да му се порадвате, защото плащате вноски по заема от него.
Оказва се, че всъщност не сме достатъчно добри да преценяваме от какво зависи щастието ни. Мечтаем и си правим планове: ще съм много щастлив и ще се радвам на живота, когато забогатея, влюбя се, стана шеф.. и сметките ни обикновено излизат погрешно.
Съгласни ли сте с мен?

Leave a Reply