Заразен ентусиазъм

Заразен ентусиазъм

urlХората сме като попивателни понякога. Поемаме от енергията на другите и я рефлектираме върху себе си, било то положителна или отрицателна. Днес ще ви дам пример за положителна такава. Може би от заглавието на поста ми сте се досетили, че става дума не за нещо друго, а за ентусиазма.

Ентусиазмът може да бъде наистина заразителен и буквално да се усеща във въздуха. Не е лесно да се постигне подобен ефект, но пък стане ли веднъж, е много приятно особено ако е в работна среда. Малко са нещата, които са по-неприятни от работа, която вършим с нежелание, а смея да твърдя, че май повечето хора попадат на именно такава. Всичко обаче е въпрос на нагласа и каква е средата около теб. Ако атмосферата в офиса ти или където там работиш е положителна и креативна, а хората около теб са ентусиазирани и положително настроени, ами това си е заразно отношение. Неизбежно е и ти да станеш ентусиазиран и да започнеш да работиш с повече внимание и да си го кажем направи – с повече кеф.

Какво можете да направите, за да създадете подобна среда? Хуморът и шегите са винаги плюс. Свободните и приятелски отношение между хората – също. Събиранията в извън работна среда оказват благотворно влияние върху сплотяването на екипа и запазване на добрия дух сред колектива. Има поле за действие в тази насока. На практика има два единствени начина да бъдем ентусиазирани (което между другото винаги оставя добро впечатление). Първо, вие самите да бъдете “естествено” такива. Второ, да се заразявате от хората около вас.

Leave a Reply