ЗА и ПРОТИВ видеонаблюдение на работното място

ЗА и ПРОТИВ видеонаблюдение на работното място

officeНяма да открия топлата вода, като кажа, че всяка монета има две страни. Това в пълна сила важи и за особено актуалната дискусия “ЗА и ПРОТИВ видеонаблюдение и контрол на работното място”. Модата поставиха разгорещените спорове около решението трябва ли охранителните камери по автогарите да станат задължителни, бил ли е или не подслушван Бойко Борисов, упражнило ли е здравно лице от Пирогов физическо насилие над пациент в неравностойно положение и пр.

Първо, веднага в главата ми изниква въпросът: Ако си вършиш съвестно и честно работата, какво те бърка, че всичко това ще бъде заснето? Ами така де, то е в твой плюс в такъв случай.

Сега някои тук веднага скачат с “Как така, ами личното пространство?” То пак ще си е лично, само че няма да бъде придружено с 30-минутно зяпане в тавана, поклащане на краката и подпорен стоеж с активно участие на лактите, тип “Заспивам, дай ми възглавница!”

И не, не съм работодател. 🙂 Казвам всичко това, защото преди известно време в склада, в който работех, Commerce Group Ltd. монтираха камери за видеонаблюдение и точно за седмица много неразбории си дойдоха на мястото. Аз продължих да си работя, както винаги, но с много от колегите си казахме чао, след като се разбра кои крадат и се спотайват.

И те така. От мен едно голЕмо ЗА.

Leave a Reply