Да омайваме с чар

Да омайваме с чар

Някои хора сякаш са родени със способността да печелят мигновено хората около себе си. Те не го правят нарочно или целенасочено, а това е естествена реакция към тях като личности. Когато чарът им се проявява, всеки е напълно погълнат от него. Но може ли всеки да омайва с чар?

За да бъдем очарователни, имаме нужда първо да наблюдаваме и преценим ситуацията. Да разберем как се чувстват другите в момента и на тази база да подходим правилно. Да подберем точните думи. Така постепенно ще открием, че може да влияем чрез тях на всеки и по всяко време.

Способността за наблюдение и съпричастност обаче е от полза само за тези, които могат да се изразяват целенасочено. Изборът на правилните думи е лесен за джентълмена например. Всяко негово изречение създава силни емоции у аудиторията и позволява да потъне в неговите истории. Историите на чаровника водят всички слушатели на своеобразно фантастично пътешествие, в което всеки изпитва различни емоции. А емоционалните прилагателни особено стимулират мислите на другите.

Друга специална способност към чара е, да възприемаме и разбираме чувствата на другите. Целта е, всеки, който сподели с нас своите мисли, радости и тревоги, да се чувства разбран и спокоен. Да му олекне. Така хората чувстват, че ние наистина се интересуваме от тях и тяхната история.

С чар, също може да направим нещо повече от това просто да спечелим симпатиите на своите ближни. Той ни прави и отличен съблазнител. Защото думите, които изричаме докосват и сетивата.

Comments are closed.