Правилна стойка за самочувствие

Правилна стойка за самочувствие

Живеем в дигитална ера, а предлагането и получаването на всякакви услуги са само на един клик разстояние. Това положение ни донесе и други предимства. Днес ние работим много по-креативно и преди всичко по-приятно от нашите родители например.

Делът на физическата работа е намалял значително и ние постепенно превърнахме офиса в наш втори дом. Това развитие може да има много предимства, но противоречи на нашата човешка природа в един момент. Поради нашата еволюция, ние все още сме ловци и събирачи. Дори да изглежда, че мозъкът ни мисли модерно и глобално, ние все още сме с двата крака в Каменната ера. Говоря за това, че телата ни са проектирани да изминават дълги разстояния всеки ден и да се изтощават физически. Та в тази връзка, ежедневието в офиса е пагубно за стойката ни и причинява болки в гърба ни.

Днешното ежедневие в офиса предлага комфортно обездвижване. За какво говоря ли? Замислете се, пътуваме с превоз до работа, а през останалото време в офиса сме настанени 8, а понякога и повече часа в стола си. След работа пък се твърде уморени и вечерта ни преминава на дивана пред телевизора. Като се има предвид този начин на живот, не е изненадващо, че почти всички, независимо от възрастта и пола, често се оплакваме от болки и гръбначни изкривявания.

А правилната стойка е важна, и то, не само за здравето ни. Често говорим за това, че някой има добра стойка и имаме предвид два аспекта. От една страна, физическата поза, която може да бъде изправена и по този начин да излъчва самочувствие. От друга страна, вътрешната, психологическа нагласа, която може да бъде с постоянен и независим характер. Двойното значение на термина поза подчертава, че и двата термина са взаимно зависими. Тези, които се изправят, излъчват сила и самочувствие, а тези, които са успешни и популярни, могат гордо да вдигнат главата си нагоре.Така че нека останем изправени, дори понякога да се оказва трудно.

Comments are closed.