Съотношение цена-качество

Съотношение цена-качество

Всеки се стреми към здравословен начин на живот, или поне всеки говори, пише и взима отношение по темата. Доколко обаче го следва или се старае да го следва е съвсем различно. Моят опит показва, че дори да имаме желание, дори много да се стараем, понякога нещата просто не се получават.

Да се храниш здравословно не означава само да намалиш употребата на мазнини и въглехидрати, но да консумираш качествени продукти като цяло. Задачата не се оказва лесна за много хора, тъй като по-качествените продукти имат значително по-висока цена. Органични продукти се намират относително лесно,  но трудно влизат в пазарската кошница.

o-ORGANIC-FOOD

Тази първа преграда за хората с желание да се грижата за организма си по най-добрия начин отнема ентусиазма. Много по-добре се отразява на джоба млякото с желатин, хляб с консерванти, зеленчуците в тарелка, месото във вакуум и полуфабрикатите със срок на годност до края на 2018 г.

Марката също е от значение. За жалост брандът вдига цената. Продуктите на “Данон” винаги са по-скъпи от всички останали. Постепенно хората свикват с идеята, че завишените цени са признак на добро качество. За жалост обаче не винаги е така. Да, хубавите неща наистина са скъпи, но има и фирми, които не предлагат добро качество, за сметка на това искат повече пари.

Така че… ако сте решили да се храните здравословно, имайте и това предвид. Винаги проучвайте предварително марката на стоката и магазина, от който смятате да пазарувате, за да няма изненади в съотношението цена-качество.

Leave a Reply