Тяло за лятото се прави през зимата

Тяло за лятото се прави през зимата

Ако не сте започнали, сега е моментът. Именно февруари и март трябва да се отървете от натрупаните през празничните зимни месеци няколко килограма, да се постегнете и да сте готови да се опълчите на пролетната умора.

Фитнес или друг спорт ще се отрази благотворно на тялото, но и на доброто ви настроение. Всъщност доста хора смятат, че подобни дейности натоварват. Именно по тази причина предпочитат да не се напрягат излишно. Почитатели са на спокойните следобеди, бавните разходки и интелектуалните игри. Разбира се, добре е да има всякакви хора, но с течение на годините кожата и мускулите се отпускат, теглото се увеличава, заболяванията от този заседнал начин на живот се проявяват

Истината е, че дори да не сте почитатели на спорта, след една добра тренировка ще се почувствате вместо уморени изпълнени с енергия и тонизирани.

За или против кардио упражненията?

fitness

Ако целта на вашите тренировки е издържливост и добро здраве – то кардиото е за вас. Но трябва да сте наясно, че с тичане по пътеката и каране на колело няма да отслабнете. Всъщност тези два уреда във фитнес залата можете да използвате само за загрявка и… нищо повече. Ако искате да сте стегнати, то тогава тежестите ще помогнат. При нас мъжете мускулатура се развива по-бързо. Но това не означава, че само след няколко посещения на залата ще станете като културист. За съжаление, или пък не, и цяла година да ходите онези канари, наместо бицепс, се оформят с пиене на протеини, други таблетки и предварително изготвени диети. Ако искате да се отдадете на бодибилдинг най-добре се посъветвайте с инструктор. Ако искате мускулесто тяло, но не напомпано, то тогава правете по интензивни тренировки на няколко последователни серии – 5 или 6, като постепенно увеличавате килограмите. В дневното ви меню е добре да влиза пилешко месо, риба, зеленчуци, ядки, нахут и яйца.

Започнете още от сега. Тренирайте през следващите 3-4 месеца, за да бъдете във форма до лятото.

Leave a Reply