Енергични без кафе

Енергични без кафе

Едва половината от работния ден е, работата не помръдва, мечтаем за почивка и нямаме никаква енергия. Познато? Дори да изпием най -силното кафе, ефектът ще бъде краткотраен, а умората и липсата на тонус ще се завърнат с пълна сила. Включвайки някои здравословни храни в менюто си и лесни техники в ежедневието, може да допълним достатъчно енергийните си запаси, за да преживеем деня без да натоварваме организма си с енергийни напитки. Ще ви дам няколко примера.

Ако заредим колата си с неподходящо гориво, тя няма да работи добре. Същото важи и за тялото ни. Трябва да избягваме преработени храни и богати на захар, тъй като ще получим само кратък прилив на енергия, но негативните ефекти ще са повече. За да се чувстваме енергични през целия ден, хубаво е да включим към менюто си протеини и пълнозърнести храни.

Комбинирани със зеленчуци и плодове, увеличават шансовете ни да получим всички хранителни вещества, от които организмът ни се нуждае, за да функционира правилно. Поддържането на тялото ни в добро състояние със здравословно хранене е най-добрият начин да се избегне умората.

Честите хранения с малки порции също са полезни. Ако пропуснем закуската и направо обядваме, саботирате производителността си следобед. Всеки път, когато преяждаме, ще се чувствате мудни. За да поддържаме постоянно ниво на енергия през целия ден, трябва да изберем няколко малки хранения с междинни закуски. По този начин си гарантираме, че тялото ни ще бъде постоянно снабдявано с гориво през целия ден.

Доказано е също, че ако не пием вода през целия ден, вероятно ще открием, че енергийните ни нива рязко спадат. За оптимално здраве и енергия се препоръчва жените да пият поне 9 чаши вода на ден, докато мъжете трябва да пият най-малко 13 чаши.

Когато се прибираме изтощени от работа, е изкушаващо да пропуснем вечерните си упражнения. Но ако пренебрегваме редовните си тренировки, вероятно само ще влошим проблема. Чрез последователна физическа дейност, тялото ни се снабдява изцяло с кислород и работи ефективно. Това има много положителни ефекти върху нашето здраве – и ни дава прилив на енергия.

Comments are closed.